• Eva Hemelrijk

5 redenen om zouttherapie preventief in te zetten

Waarom zou je zouttherapie preventief in willen zetten, wanneer jouw paard een goede gezondheid heeft? Omdat je die goede gezondheid graag zo wilt houden ;)


Wanneer jouw paard een probleem ontwikkeld met zijn luchtwegen of longen, behandel ik altijd 10 dagen achtereen, dit is nodig om eventueel slijm te verdunnen en optimaal gebruik te maken van de verhoging van de witte bloedcellen.


Een preventieve behandeling is maar 3 dagen achtereen en levert enorm veel gezondheidsvoordelen op voor jouw paard. Hieronder 5 redenen om te kiezen voor preventief onderhoud met zouttherapie.
  1. Jouw paard wordt dagelijks blootgesteld aan fijnstof, hoe je je best ook doet, hier valt niet aan te ontkomen.

  2. Sportpaarden die regelmatig op wedstrijd gaan, komen vaak met onbekende paarden in aanraking en kunnen op die manier, ongewild, een virus of bacterie oplopen.

  3. Na een stressvolle periode, kan het zijn dat de weerstand van jouw paard lager is dan normaal, met de zouttherapie geef je een weerstand boost.

  4. Sommige paarden kunnen sterk reageren op een seizoenswisseling, vaak gaat dit gepaard met verandering van voeding (hooi naar gras of andersom) Wanneer je voor die tijd zorgt dat zijn weerstand optimaal is, kunnen ze dit vaak beter aan.

  5. Wellness, jouw paard staat altijd voor je klaar en je gunt hem een mini vakantie, even lekker 3 dagen niks moeten, genieten van zoutbox, waar ze volledig ontspannen. Goed voor, wederom de weerstand alsook de mentale conditie.


Veel (sport)paarden komen, naar alle tevredenheid, 2x per jaar voor de preventieve zouttherapie en mini vakantie.


Ik hoop dan ook dat het preventief inzetten van zouttherapie bij paarden, net zo gewoon gaat worden dan bijvoorbeeld de jaarlijkse tandarts behandeling, want onderhoud is behoud!

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven