• Eva Hemelrijk

Elmo, de tinkerIn januari 2021 begon mijn tinker Elmo ineens te hoesten. Ik dacht dat hij verkouden was, maar er bleek meer aan de hand te zijn. Hij werd benauwd en bleef hoesten na alle medicijnen die ik bij de dierenarts had geprobeerd.


In februari heb ik een BAL-spoeling laten doen bij Elmo. Helaas was hij te benauwd en te veel aan het hoesten waardoor er geen echte diagnose gesteld kon worden in het lab. Maar de dierenarts wist zeker dat hij astma had. Ik wilde mijn paard graag helpen, maar wist niet zo goed hoe. Ik heb gekeken naar verschillende puffers, maar bijna overal zit prednison in. En dat wilde ik liever niet geven.


Samen met mijn moeder heb ik via wat stalgenoten en internet Equisana Stables gevonden. Dit was eigenlijk mijn laatste hoop. Ik zag mijn paard in een paar maanden in zichzelf keren en ongelukkig worden. Dat vonden wij zo erg, dat wij toen besloten actie te ondernemen en hem naar Eva te brengen.


Na wat belcontact met Eva hadden wij een datum afgesproken. Elmo zou daar 10 dagen blijven en kreeg een fijne stal, mooie paddock en lekker veel stofvrij hooi.


Wij werden gelijk vriendelijk ontvangen bij Eva en Elmo mocht gelijk lekker eten in zijn mooie stal. Hij was gelijk op zijn gemak en mocht na even wennen gelijk naar een prachtige zandpaddock met vers water en heerlijk hooi. Hij ging gelijk rollen en genoot van de zon.


De eerste zoutbehandeling mocht ik zelf doen. Het is een vriendelijke behandeling waarbij je samen met jouw paardje in een box zit. Het duurt een half uur voor je eruit mag en in deze tijd heb je even om met je paardje te knuffelen of te kletsen.


Ik heb Elmo bij Eva achter gelaten met een super goed gevoel en ik had een b&b in de buurt geboekt zodat ik nog even bij hem kon blijven. De volgende dagen merkten wij namelijk al gelijk effect. Hij begon tijdens de behandeling al te gapen en gekke bekken te trekken, wat betekent dat het zout werkte.


10 dagen later mocht Elmo weer mee naar huis en heb ik hem naar een andere stal verhuist. Op deze stal kon ik het stof beter managen. Ik mocht hem gelijk lang en laag opbouwen zodat zijn conditie zou verbeteren.


Het is nu een jaar later sinds alle ongein en pech begon. En ik ben zo ontzettend opgelucht. Elmo is namelijk helemaal de oude geworden! Wij rijden nu wedstrijden in de L1, we volgen af en toe springles en crossen het hele bos door! Met mijn management en goed hooi houd ik zijn astma onder controle. Ik gebruik verder geen medicijnen of puffers voor hem. Elmo is weer zijn leuke, grappige en drukke zelf en geniet van alle ritten die wij maken. Ik ben Eva ontzettend dankbaar dat zij deze behandeling aanbiedt en voor de zorg die zij mijn paard heeft gegeven. Ze doet het met veel passie en liefde en dat is aan alles te merken. Twijfel dus niet en pak je kans! Bij Equisana Stables is jouw paard in goede handen.


Manou Rothe, eigenaresse Elmo


Wil jij onze avonturen blijven volgen?

Dat kan op thehorseelmo via instagram.


54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven